• Homepage
  • >
  • Trends
  • >
  • Proof evenementen gestart: wat betekent dit voor ons?

Proof evenementen gestart: wat betekent dit voor ons?

  • Kwaliteit
  • maart 4, 2021
  • Comments Off
proof evenement

Afgelopen maand was het eerste event dat meedeed aan een proef met de vraag: “onder welke voorwaarden kunnen we straks weer veilig evenementen organiseren?”. 500 bezoekers kwamen bijeen voor een zakelijk congres. Deze moesten bij binnenkomst een negatieve PCR-corona test laten zien, ondergingen een temperatuurmeting en moesten zich na vijf dagen opnieuw laten testen. Dit evenement was de eerste in een reeks van acht proeven. In maart zullen er nog meer experimenten volgen. 

Wat is een corona proof event?

Corona Proof, het is de nieuwe term waar we tegenwoordig niet meer omheen kunnen. Maar wat is een corona proof event precies? Dit is een event waarbij tijdens zowel de voorbereiding als de uitvoer van het event rekening wordt gehouden met de corona maatregelen. Hierbij moet je denken aan een protocol en een gedetailleerd draaiboek. Zo kan een event voor de medewerkers en bezoekers op een veilige manier plaatsvinden. 

De testen die zijn gestart, moeten laten zien hoe de zware beperkingen als de 1,5 meter en maximale groepsgrootte kunnen worden vervangen door slimme, gerichte maatregelen die het besmettingsrisico ook laag houden. Daarnaast brengt het onderzoek in kaart hoe mensen zich op verschillende evenementen gedragen en wat de besmettingsrisico’s per soort event zijn. In de huidige routekaart met maatregelen worden alle evenementen op één hoop gegooid, maar er zijn grote verschillen. 

Wat betekenen deze proef evenementen voor ons?

Tijdens de proef evenementen wordt er gekeken naar welke maatregelen een eventorganisatie het beste kan inzetten wanneer deze in de toekomst weer evenement wilt organiseren. Een evenement organiseren kent veel stappen zoals een ipad huren bij Flexitrent voor de inschrijvingen en het scannen van kaartjes. Naast al de reguliere stappen moeten evenementen in de toekomst dus ook rekening gaan houden met de maatregelen rondom het virus, om zo de verspreiding tijdens een event tegen te gaan. Een extra stap dus, maar op deze manier kan het zo zijn dat evenementen al eerder toegestaan zijn dan verwacht. 

Deze proef zal meer inzicht geven in de toekomst van evenementen. Wij zijn erg benieuwd naar de uitkomst, jij toch ook? 

Previous «
Next »