Zo vind je de beste MC hosting

  • Kwaliteit
  • november 26, 2020
  • Comments Off

Je speelt graag Minecraft en je wilt je vrienden kunnen uitnodigen om samen met jou te spelen? Dat kan via een Minecraft server! Maar hoe begin je daar aan? Wanneer je een eigen Minecraft server wil starten loop je toch al snel tegen wat vragen aan. Je hebt ’t concept inmiddels klaar, maar hoe nu verder? Allereerst moet je op zoek naar een server die jouw site gaat hosten. Waar moet je op letten bij minecraft hosting en wat is de beste keuze voor jou persoonlijk?

Goede hosting is cruciaal

Er zijn op het internet inmiddels zo veel hostingbedrijven te vinden dat het best lastig kan zijn om een goede keuze te maken. Je kan kijken hoe het hostingbedrijf beoordeeld wordt door anderen. Zijn ze tevreden over de support van het hostingbedrijf of zijn er juist diverse klachten? Goede support is belangrijk want als er problemen ontstaan op je server wil je natuurlijk dat deze zo snel mogelijk worden opgelost. Is er een live chat met de host mogelijk om problemen op te lossen?  Door de tijd te nemen om wat reviews van derden te lezen kun je snel opmaken hoe een hostingbedrijf beoordeeld wordt.

Technische vragen waarop je antwoord wil

Hoeveel RAM heb je nodig om jouw server soepel te laten lopen? Het is lastig om daar een goed antwoord op te geven. Dit hangt namelijk af van het aantal spelers, het aantal plug-ins, het aantal mods en nog wat andere factoren. Globaal wordt aangehouden dat wanneer je de nieuwste Minecraft versies wilt spelen, je voor elke 10 spelers ongeveer 2GB RAM nodig hebt. Een Minecraft server gebruikt RAM om alle benodigde gegevens snel te verwerken. Alle activiteiten, zoals het genereren van een wereld of het inloggen van een gebruiker worden op de server verwerkt. Wanneer jou server toch niet zo soepel loopt als jij zou willen, kan dat bijvoorbeeld ook liggen aan de gebruikte plug-ins. Die kunnen te zwaar zijn om op jouw server te draaien. In zo’n geval is het vaak mogelijk om je server te kunnen upgraden zonder dat je alles hoeft over te zetten op een nieuwe server. Bij een nieuwe server heb je immers ook weer te maken met een nieuw IP adres wat je moet doorgeven aan al je spelers. Door de server te upgraden wordt de speelervaring van jouw spelers duidelijk verbeterd. Belangrijk is ook welke servers je kiest. Ga je voor SSD of HDD. De SSD servers zijn gemiddeld zo’n 10x sneller dan de HDD’s. Dit kan een groot voordeel opleveren bij het opstarten en het laden van werelden. Let dus goed op van welke servers jouw hostbedrijf gebruik maakt. Staat de server waarnaar jij op zoek bent er niet bij? Dan is het soms mogelijk om een server op maat te laten maken.

Voor je aan de slag gaat met het aanschaffen van minecraft hosting is het dus belangrijk om bovenstaande zaken goed te vergelijken bij de verschillende aanbieders. Dat kan je behalve geld ook een heleboel frustratie besparen.

Previous «
Next »