3 manieren om te besparen op de zakelijke kosten

  • Kwaliteit
  • september 15, 2018
  • Comments Off

Er was een tijd dat je vol energie begon aan je eigen bedrijf. Je zag de mogelijkheden om de markt open te breken en wist dat dit de kans van je leven was. Nu je eenmaal een aantal weken of maanden onderweg bent, valt het toch wat tegen. Je haalt leuke bedragen binnen, maar er blijft niet genoeg geld over om uit te breiden of om écht te investeren. Herken je jezelf in dit beeld? Dan vind je hier drie manieren om direct geld te besparen op de zakelijke kosten. Zo kan je bedrijf wél verder groeien.

Besteed niet automatisch alles uit

’Als iemand anders het beter kan, dan is het slim om uit te besteden’. Zo luidde ooit het motto van veel ondernemingen, maar voor de kleinere ondernemer is dit geen haalbaar of duurzaam plan. Door alle taken uit te besteden, lopen de kosten namelijk al snel op. Uiteraard is het ideaal om een schoonmaker, boekhouder en receptioniste te hebben, maar heb je hier echt het geld voor? In de eerste maanden is het beter om zelf zoveel mogelijk taken in te vullen. Het worden langere dagen, maar je bespaart er makkelijk honderden euro’s mee per maand. Uitbesteden kan later altijd nog.

Die eeuwige vaste lasten

De vaste lasten zijn de harde stempel wanneer het gaat om de kosten. Vaste lasten lopen al snel op, zeker wanneer je een eigen kantoor hebt, softwarelicenties hebt en een vast energiecontract hebt bij een te dure aanbieder. Wil je geld overhouden in je bedrijf, kijk dan eerst naar de vaste lasten. Co-working plaatsen zijn goedkoper wanneer je niet altijd een fysieke locatie nodig hebt, veel software is gratis beschikbaar en dankzij energieleveranciers vergelijken kun je bijzonder veel geld besparen.

Niet alles moet nieuw zijn

Als ondernemer heb je graag waar voor je geld. Dat betekent echter niet dat je alles nieuw aan moet schaffen. De dynamische en agressieve markt eist dagelijks slachtoffers. Wanneer een bedrijf noodgedwongen de deuren moet sluiten, betekent dit dat de bezittingen vaak per executieverkoop verkocht worden. Dat betekent dat je compleet kantoormeubilair over kunt nemen voor een schijntje van de nieuwprijs.

Besparen als ondernemer, groei voor later

Als ondernemer is besparen niet je eerste prioriteit. Wanneer je echter vandaag nog aan het werk gaat met deze tips, houd je al snel duizenden euro’s over die je écht kunt investeren in je bedrijf en dat betekent groei in de toekomst.

Previous «
Next »