Voordelen van detachering

  • Kwaliteit
  • september 14, 2018
  • Comments Off

Je merkt het op de werkvloer: de werkdruk neemt toe en je medewerkers krijgen hun taken niet meer af. Er is simpelweg te veel werk. Dit kan door groei komen of door een bedrijfsproces dat efficiënter kan worden ingericht, maar een ding is duidelijk: een helpende hand kun je goed gebruiken.

De arbeidsmarkt is krap en je zoekt een oplossing. Hoe zorg je ervoor dat je de juiste medewerker op de juiste plek krijgt? Start je een wervingscampagne en ga je zelf iemand aannemen? Huur je een uitzendkracht in om een tijdelijk personeelstekort aan te vullen? Of neem je iemand aan op basis van detachering. Detachering is interessant voor organisaties die op zoek zijn naar medewerkers met specialistische kennis.

Wat is detachering?

Detachering houdt in dat personeel van de ene organisatie “uitgeleend” wordt aan een andere organisatie. Er zijn dus altijd drie partijen betrokken bij een contract: de werkgever, de opdrachtgever en de medewerker. De medewerker heeft een arbeidscontract bij de detacheerder (werkgever) maar werkt voor de opdrachtgever. Wanneer een organisatie specifieke kennis nodig heeft, biedt een gespecialiseerd detacheringsbureau uitkomst.

Wanneer je de financiële afdeling van je organisatie wilt versterken, is een samenwerking met een financieel detacheringsbureau zeker de moeite waard. Door een finance professional in te zetten op detacheringsbasis, weet je zeker dat je een gekwalificeerde medewerker aan je organisatie toevoegt. Eigenlijk zou elke organisatie expertise van buitenaf moeten inhuren. Finance professionals laten zich leiden door kennis, niet door de cultuur van de organisatie.

Waarom samenwerken met een detacheringsbureau?

Een van de grootste voordelen van detacheren is dat je mensen tijdelijk in dienst neemt. Je leent een medewerker van een andere organisatie voor een bepaalde periode. Je zit dus nergens aan vast. Detachering komt goed van pas in de volgende situaties: zwangerschapsverlof, extra ondersteuning tijdens drukte, projecten die om specialistische kennis vragen.

Door detachering kun je op een vrij eenvoudige manier personeel met specialistische kennis aan je bedrijf toevoegen. Een goed detacheringsbureau besteedt veel aandacht aan de ontwikkeling van de vakinhoudelijke kennis van alle medewerkers. Je kunt ervan uitgaan dat de medewerkers ervaren zijn en direct kunnen beginnen met de werkzaamheden of projecten waarvoor je ze nodig hebt. Een lange inwerktijd is niet nodig. De gedetacheerde medewerker wordt vanuit het detacheringsbureau begeleid. Door deze begeleiding heb je meteen toegang tot kennis en ervaring van een senior professional. Jij kunt je richten op je eigen werkzaamheden.

Previous «
Next »