3 x Boekhouding makkelijker maken door automatisering

  • Rogier
  • april 13, 2020
  • Comments Off
boekhouding automatiseren

Er zijn tegenwoordig veel handige boekhoudprogramma’s die het je een stuk makkelijker maken als ondernemer doordat ze administratieve handelingen weten te automatiseren. Aangezien veel ondernemers een hekel hebben aan de administratieve taken is dit een ideale manier om lastige taken op een makkelijke en handige manier uit te besteden. Door te kiezen voor een slim boekhoudprogramma kun je veel administratieve handelingen automatiseren. Op deze manier kun je al je administratieve taken en handelingen automatiseren en heb je er verder weinig omkijken meer aan.

In dit artikel benoemen we drie boekhoudtaken die je kunt automatiseren.

1. je facturen digitaal opstellen en versturen

Veel van de gangbare digitale boekhoudprogramma’s hebben de optie om facturen en offertes op te stellen. Dit is handig omdat de software in staat is om automatisch bijhouden wanneer je facturen betaald moeten worden en wanneer er een herinnering moet worden verstuurd. Daarnaast heb je ook een duidelijk overzicht van je verstuurde facturen, omzet, BTW  etc. Handig voor de btw-aangifte en als digitaal naslagwerk.

2. Linken met je boekhoudsoftware

Je boekhouding optimaliseren doe je dus met de juiste boekhoudsoftware. Maar wist je ook dat je deze in veel gevallen kunt koppelen aan andere systemen binnen je onderneming? Maar bijvoorbeeld ook aan je zakelijke bankrekening, de Belastingdienst of bijvoorbeeld een incassobureau. Hoe meer van deze systemen je met elkaar koppelt, hoe meer tijd je kunt besparen op je boekhouding. Naast de tijdsbesparing is er nog een ander voordeel, namelijk dat je de kans op fouten verkleint. 

softwareprogramma-voor-ondernemer

3. Digitale betaling van facturen

Bijna alle betere boekhoudsoftware programma’s bieden de mogelijk aan digitale betaalmethoden toe te voegen aan je verzonden facturen. Dit is handig want hierdoor kunnen klanten namelijk direct en simpel overgaan tot betaling wanneer ze de factuur ontvangen. Bewezen is dat wanneer je de online betaaloptie toevoegt aan een factuur klanten ook sneller zullen betalen. Je geld is dus sneller binnen. Dit neemt gelijk een grote ergernis weg bij veel ondernemers die soms erg lang wachten op hun geld.

Ons advies is dus: Ga dus over tot het zoveel mogelijk automatiseren van je boekhouding. Hoe meer je automatiseert binnen je onderneming, hoe meer tijd je over hebt om je bezig te houden met ondernemen. 

Previous «
Next »