Acryl

  • Kwaliteit
  • juni 30, 2021
  • Comments Off
acryl graveren

Acryl is een materiaal dat enorm geschikt is om te bewerken met een lasermachine. Het wordt veel gebruikt in de signing- en reclame-industrie. Het is ideaal om lichtreclames mee te maken of borden, logo’s en letters in alle soorten en maten.

Ook voor het maken van POS-displays wordt acryl veel gebruikt. POS staat voor Point of Sale. Dit zijn dus displays die je producten extra goed laten opvallen. Het acryl is haarscherp te snijden met de lasermachine en daarnaast direct te graveren. Perfect om je display te personaliseren!

Als je acryl graveert, wordt het oppervlak mat. Dat effect kun je natuurlijk inzetten op een creatieve manier: spelen met het contrast tussen mat en doorzichtig. En zo tekst en afbeeldingen graveren. Combineer transparant acryl met ledverlichting voor speciale effecten. Ook in het donker is je reclamebord dan een echte eyecatcher. Ieder gewenst ontwerp is te realiseren. 

Ten opzichte van glas heeft acryl duidelijke voordelen. Het is maar liefst 30 keer sterker dan glas. Het is makkelijker te snijden en te graveren dan glas. Glas breekt namelijk een stuk sneller tijdens de bewerking. Wel is acryl net zo transparant en daarom wordt het vaak ter vervanging van glas gebruikt. 

Door gebruik te maken van een lasermachine is de kwaliteit van de snijrand constant. Er is geen sprake van messen of andere tools die bot worden na verloop van tijd. Kwaliteit en nauwkeurigheid blijven dus stabiel. Je bepaalt zelf het ontwerp dat tot in de kleinste details uitgevoerd wordt. Geen ontwerp is te complex voor een BRM CO2-lasermachine.

Voor je een lasermachine koopt, bepaal je eerst aan welke specificaties het apparaat moet voldoen. Het benodigde werkgebied en de te bewerken materialen zijn daarbij leidend. BRM biedt je de keuze uit een aantal modellen met verschillende wattages en formaten.

Weet je nog niet precies welke machine het best voldoet aan jouw specifieke wensen? Boek een vrijblijvende (online) demonstratie of stuur ons je sample-materiaal op. We testen het gratis voor je. We helpen je graag bij het kiezen van de juiste lasermachine. Zodat je de beste laser hebt voor jouw specifieke projecten.

Neem contact met ons op. Ons enthousiaste en deskundige team staat voor je klaar! We helpen je graag verder. BRM: altijd een oplossing!

Previous «
Next »