Content marketing is booming

  • Kwaliteit
  • augustus 28, 2018
  • Comments Off

Toch zijn er weinig organisaties die echt profiteren van content marketing. Vaak starten organisaties met content marketing zonder hier echt goed over na te denken. Een marketingmedewerker moet zo veel mogelijk content gaan schrijven: blogs, whitepapers en social media content. Na een paar maanden stoppen de bedrijven weer omdat het niets heeft opgeleverd.

Goed uitgevoerde content marketing levert 3 keer zoveel leads op als traditionele vormen van marketing, tegen 62% lagere kosten. Hoe dat komt? Content marketing is een vorm van marketing waarbij je waardevolle content creëert om een specifieke doelgroep aan te spreken en aan te zetten tot actie. En die specifieke doelgroep is belangrijker dan je denkt. Als je iedereen probeert te bereiken, bereik je eigenlijk niemand. Voordat je begint met het schrijven van content moet je ervoor zorgen dat je doelgroep duidelijk is. Maak een persona of een avatar, pas je schrijfstijl en de tone of voice aan op het niveau van de uiteindelijke lezer.

Waarom is content marketing zo succesvol?

Het ligt niet aan jou, ook niet aan de producten of diensten die je aanbiedt. Het ligt aan je klant. Met name de informatiebehoefte van je klant. Die is de afgelopen jaren sterk veranderd. Vroeger was een verkoper voor 80% verantwoordelijk in de informatievoorziening, nu niet meer. Een klant zoekt nu zelf alle informatie, veelal online. Als bedrijf moet je kunnen voorzien in deze informatiebehoefte. Dit doe je met content marketing. Het weggeven van informatie is gebaseerd op éen van de principes van Cialdini: wederkerigheid. Als je iets voor een ander doet, is hij sneller geneigd iets voor jou te doen. Wanneer je een bezoeker gratis informatie weggeeft, is hij sneller geneigd om een product of dienst bij jou af te nemen.

Het uitgangspunt van content marketing is dat je op het juiste moment door de juiste doelgroep gevonden wordt en de doelgroep de juiste informatie biedt. Je zult online zichtbaar moeten zijn. Dit kun je bijvoorbeeld doen met SEO (Search Engine Optimisation). Een SEO tekstschrijver kan ervoor zorgen dat je teksten goed gevonden worden. Maar door je website op on-page en off-page factoren te optimaliseren, bemachtig je een hogere positie in Google. Met een hoge Google notering op relevante zoekwoorden krijg je meer verkeer naar je website.

Content marketing uitbesteden

Content marketing is een waardevolle investering, in tegenstelling tot AdWords of social media advertenties koop je geen kliks. Je creëert waardevolle content die constant nieuwe leads blijft genereren. Als je de content creatie wilt uitbesteden moet je samenwerken met een echte content marketing specialist

Previous «
Next »