• Homepage
  • >
  • Overig
  • >
  • Over de opleiding Financieel Administratief Medewerker

Over de opleiding Financieel Administratief Medewerker

  • Kwaliteit
  • augustus 28, 2018
  • Comments Off

Een financieel administratief medewerker is een administratief medewerker die zich gespecialiseerd heeft in de financiële kant van de gegevensverwerking. Naast het vastleggen van standaard gegevens is het omgaan met de financiële cijfers van de organisatie, oftewel boekhouden, een belangrijke taak. Omdat je een bredere kennisbasis hebt dan een gewoon administratief medewerker of een boekhouder is je werk gevarieerder en afwisselender. Een financieel administratief medewerker vindt het leuk om met data en met cijfers om te gaan. Hij is communicatief sterk en kan goed overleggen met klanten en collega’s. Hij kan uit de voeten met een computer en heeft interesse in de financiële wereld. Een Financieel Administratief Medewerker is stressbestendig, kan goed schakelen en werkt altijd secuur.

Wat leer je bij de opleiding Financieel Administratief Medewerker?
In het eerste deel van de opleiding leer je alle taken die je als administratief medewerker moet kunnen uitvoeren. Gesprekken en correspondentie, dataverwerking en computervaardigheden zijn de belangrijkste basisvaardigheden. In de verdiepende fase leer je boekhouden. Je leert om te gaan met elektronische boekhoudprogramma’s en financiële databases, je oefent met het maken van berekeningen, en stelt financiële overzichten op. Ook krijg je inhoudelijke kennis over complexe financiële begrippen, onder andere over verzekeringen, winsten, kansberekening en vermogen.

Welke mogelijkheden heb je na de opleiding Financieel Administratief Medewerker?
Administratieve medewerkers met financiele kennis zijn erg gewild, vooral bij wat kleinere bedrijven. Meestal krijg je bij het afronden van de opleiding twee diploma’s, één voor Administratief Medewerker en één voor Financieel Administratief Medewerker. Dit maakt je een breed inzetbare kracht die bij veel organisaties direct welkom is.

Previous «
Next »