Verbeter de akoestiek op kantoor: 5 tips

  • Kwaliteit
  • september 21, 2022
  • Comments Off
akoestiek verbeteren

Veel kantoren hebben tegenwoordig vooral open, grote ruimtes. Dat is multifunctioneel, maar vaak minder goed voor de akoestiek. Een slechte akoestiek is niet goed voor de productiviteit, het veroorzaakt ziekteverzuim en maakt dat men fouten maakt. Hoor jij letterlijk wat je collega meters verderop zegt? Dan is het tijd om de akoestiek in de ruimte aan te pakken! Wij hebben vijf tips voor je verzameld. 

  1. Bekleed de wanden en kasten

Lege ruimtes zijn funest voor de akoestiek. Het is daarom belangrijk dat je iets tegen de wanden zet. Een paar kasten doen al best goed werk. Nog beter is het om ook dingen aan de wand te hangen, het liefst gemaakt van stoffen materialen. 

  1. Zorg voor sfeer in de ruimte

Gordijnen, een comfortabele stoffen bank: alles wat van textiel gemaakt is, neemt geluid op. Voor de grote ruimte koop je bijvoorbeeld een gordijn op maat gemaakt door Kwantum. Zelfs stoffen bureaustoelen doen al hun werk! 

  1. Zet meer planten neer

Niet alleen goed voor extra zuurstof in de ruimte, ook voor de akoestiek zijn planten optimaal geschikt. Vooral planten met grote bladeren dempen het geluid in de omgeving. Bijkomend voordeel is dat ze elk hun eigen sfeer meebrengen. Mooi meegenomen, toch? 

  1. Vloeren van zachte materialen

Het lijkt praktisch, die betonnen vloer, maar voor de akoestiek doet het niet veel goeds. Hoe meer gladde materialen, hoe harder de geluiden in de ruimte klinken. Terug naar de ouderwetse vloerbedekking hoeft niet direct, maar hier een daar een kleedje neerleggen helpt al. 

  1. Houd rekening met elkaar

Misschien is dit nog wel de beste tip: geef elkaar de ruimte. Een telefonische vergadering kun je ook doen tijdens een wandelingetje door de natuur. Twee vliegen in één klap, want je beweegt ook nog eens lekker, in plaats van de hele dag op een stoel te zitten. 

Previous «
Next »