Dit is alles wat je moet weten over linkbuilding!

  • Kwaliteit
  • mei 3, 2022
  • Comments Off
linkbuilding

Als je een website hebt is het natuurlijk wel zo fijn dat je ook daadwerkelijk wordt gevonden. Dit doe je door een zo hoog mogelijke positie te behalen in een zoekmachine als Google. Zo krijgen potentiële bezoekers jouw website sneller te zien en zullen ze er ook sneller op klikken. Om die hoge positie te behalen zijn er verschillende aspecten waar je rekening mee moet houden en één daarvan is linkbuilding. De term komt je misschien niet direct bekend voor, maar geen zorgen. In deze blog zullen we je er alles over vertellen, lees dus snel verder!

Wat is linkbuilding?

Om te beginnen bij het begin starten we met het antwoord op de vraag ‘wat is linkbuilding?’. Heel simpel gezegd is het eigenlijk het genereren van links vanaf andere websites naar het jouwe. Voor Google is dat namelijk een bevestiging van de betrouwbaarheid van jouw website. daardoor beloont Google je dan met een hogere positie in de zoekresultaten. Let er wel op dat je die links niet klakkeloos op iedere willekeurige website plaatst, maar op websites die betrouwbaar en waardevol zijn in de ogen van Google. Op je eigen website moet de content van hoog niveau zijn voor een goede positie in de zoekresultaten en dat is bij links op andere websites dus niet anders. 

Interne en externe linkbuilding

Hiervoor hebben we het gehad over links plaatsen op websites van andere, dit noemen we dan ook wel externe linkbuilding. Maar je kunt er ook voor kiezen om op je eigen site te linken, dit noemen we dan weer interne linkbuilding.  Dat houdt in dat je binnen je eigen website van de één naar de andere pagina linkt om het de lezers wat makkelijker te maken. Je helpt de bezoekers als het ware met het navigeren door jouw site. Di t begint vaak al op de homepage waar je linkt naar verschillende categorieën. Je kunt bijvoorbeeld in een stukje tekst onder een bepaald product doorlinken naar een product wat daaraan gerelateerd is. Denk aan doorlinken naar schoenenspray als mensen een schoen bekijken. Ook hierbij is het belangrijk dat je linkt naar relevante pagina’s, want ook dat heeft Google door en zal beloont worden. 

Hulp bij linkbuilding

Linkbuilding kan ingewikkeld zijn en vergt enige kennis. Gelukkig kun je de hulp inschakelen van specialisten. Kijk eens op de website van www.traffictoday.nl en zie wat zij voor je kunnen betekenen. Bij vragen kun je altijd contact opnemen met één van de specialisten!

Previous «
Next »