• Homepage
  • >
  • Overig
  • >
  • Het verschil tussen refurbished en tweedehands laptops

Het verschil tussen refurbished en tweedehands laptops

  • Kwaliteit
  • oktober 29, 2019
  • Comments Off

Refurbished is wat anders dan tweedehands…

Veel mensen denken dat refurbished laptops en tweedehands laptops hetzelfde zijn. Namelijk gebruikte laptops die hergebruikt worden en daarvoor opnieuw worden verkocht. Maar refurbished laptops zijn niet exact hetzelfde als tweedehands exemplaren. Er is sprake van diverse verschillen tussen beide soorten gebruikte laptops. Welke dat zijn, lees je in dit blog.

Refurbished laptops zijn verbeterde versies van gebruikte laptops

Het grootste verschilpunt tussen een tweedehands laptop en een refurbished laptop, is dat een refurbished uitvoering gereviseerd is en goed is nagekeken door een expert. Hierbij is het apparaat zoveel mogelijk voorzien van nieuwe updates. Verder worden refurbished laptops van bijvoorbeeld Alpha Shop grondig schoongemaakt, wordt oude data gewist en wordt er streng gecontroleerd op de algehele staat en kwaliteit van het apparaat. Bij een tweedehands laptop is dit niet het geval en is de kans dat je een kwalitatief minder goed apparaat koopt dus ook groter.

Hoe zit het met de garantie?

Wie een tweedehands apparaat koopt – of dat nu op Marktplaats, via een vriend of elders is -, krijgt geen garantie op het apparaat. Bij refurbished laptops is dat anders. Bij de aankoop van deze gereviseerde computers krijg je een garantieperiode. Gaat het apparaat binnen die termijn stuk of vertoont deze defecten, dan kun je hem kosteloos laten repareren. Bij refurbished laptops kies je dus voor meer zekerheid!

Extra accessoires bij het apparaat

Mensen die kiezen voor de aankoop van refurbished laptops, krijgen de benodigde accessoires bij het apparaat meegeleverd die ook bij het origineel zaten. Denk bijvoorbeeld aan een bijhorende muis of andere benodigdheden. Dit is bij nieuw laptops ook het geval. Bij tweedehands laptops worden accessoires in principe niet meegeleverd, tenzij de verkoper deze wel mee levert. Maar standaard hoeft dit bij tweedehands producten dus niet.

Wat mag je verwachten van de levensduur?

Bij nieuwe elektronica en apparaten mag je doorgaans uitgaan van een levensduur van minimaal 5-8 jaar. Bij refurbished laptops en smartphones mag je rekenen op een levensduur van minimaal 3 jaar. Bij tweedehands apparaten is de levensduur totaal onzeker. Als je geluk hebt gaat gaat de tweedehands laptop jarenlang mee. Maar het kan ook zijn dat je pech hebt en jouw gekochte tweedehands laptop het al na een paar maanden begeeft of begint te haperen. Consumenten die meer zekerheid voor een betere prijs willen, kiezen daarom voor refurbished laptops. Want mocht met die laptops iets loos zijn, dan heb je altijd nog de garantietermijn om op terug te vallen. En dat geeft een goed en vertrouwd gevoel. Wil je daarom voor safe gaan, maak dan een keuze voor een compleet nieuwe of anders een refurbished laptop.

Previous «
Next »