Hoe kun je als ondernemer veilig je goederen vervoeren?

  • Kwaliteit
  • april 19, 2022
  • Comments Off
wikkelfolie

Technologie heeft de manier waarop bedrijven hun klanten bedienen radicaal veranderd. Veel fysieke winkels hebben moeten wijken voor e-commerce websites. Dankzij internet kunnen klanten nu een product bekijken en direct een bestelling plaatsen, waar ze ook zijn op de planeet. Goederen vervoeren wordt dus belangrijk voor elke onderneming. Verzending kan de beste koopwaar maken of breken en dus is het belangrijk dat dit goed gebeurd. De volgende tips zijn essentieel om goederen veilig bij je klanten af ​​te leveren!

Maak gebruik van wikkelfolie

Hoe beter geassembleerd en verpakt de goederen tijdens het transport zijn, hoe groter de kans dat ze heelhuids op hun bestemming aankomen. Wikkelfolie is een geweldig product om hiervoor te zorgen. Het maakt het ook minder waarschijnlijk dat delen ervan verloren gaan tijdens het transport. Voor het beste resultaat moeten de dozen meerdere keren worden omwikkeld met de folie. Begin met inpakken vanaf de onderkant en werk naar boven toe. Herhaal het proces totdat de plasticfolie de gewenste dikte heeft. Controleer en bevestig dat er geen gaten of krassen op het plastic zitten, aangezien dit de hele verpakking minder beschermd zal maken.

Voordat je een vervoerder strikt, moet je alle belangrijke facetten weten die bij het vervoer van jouw lading komen kijken. De hoeveelheid gegevens die je moet verzamelen, hangt af van het type vracht, de locatie van de vracht en of je het artikel binnen of buiten de landsgrenzen verzendt. Voor internationale vracht moet je de invoer- en uitvoerrechten vaststellen, evenals eventuele internationale beperkingen of voorschriften die van toepassing zijn op de artikelen. 

Zorg ervoor dat de pallet goed staat

De eerste regel van palletlevering is het correct bevestigen van producten aan de pallet zelf. Het gebruik van pallets levert geen voordeel op als de goederen er tijdens het transport af vallen. Het vastzetten van het artikel moet ook hand in hand gaan met het feit dat de pallet het gewicht moet kunnen dragen. Zorg ervoor dat er enkele centimeters tussen de goederen en de rand van de pallet zit. Verstuur nooit artikelen die buiten de palletrand uitsteken of te hoog gestapeld zijn. Controleer de pallet zelf op losse planken of uitstekende spijkers. Gebruik waar mogelijk roestvrijstalen banden, omdat dit ervoor zorgt dat de goederen op hun plaats blijven en schommelen tijdens het transport wordt verminderd.

Bescherm bulkzakken

Als je bulkzakken, zoals pakken meel of diervoeder, gaat verzenden, moet je meerdere beschermingsmaatregelen nemen. Het direct op een pallet plaatsen van de zakken kan leiden tot scheuren. Als er meerdere zakken op een pallet liggen, kunnen sommige los verpakte zakken door de openingen tussen de planken glippen. Dat kun je voorkomen door een dun bord of karton vast te zetten voordat je de zakken erop legt. Zorg ervoor dat het bord of de doos, net als bij de lading zelf, niet buiten de rand van de pallet steekt.

Previous «
Next »