• Homepage
  • >
  • Kantoor
  • >
  • Hoe bepaal je de juiste raamdecoratie voor je thuiskantoor?

Hoe bepaal je de juiste raamdecoratie voor je thuiskantoor?

  • Kwaliteit
  • maart 18, 2022
  • Comments Off
thuiskantoor raamdecoratie

Door de Corona pandemie zijn veel mensen die vanuit huis werken zich gaan realiseren dat onze omgeving, in het geval van werk je kantoor, onze productiviteit beïnvloedt. En dus kijken we met andere ogen naar de inrichting van ons thuiskantoor. Het kleurgebruik, het licht, de gezelligheid, het geluid… alles in jouw kantooropstelling thuis kan de manier waarop je werkt maken of breken. Gelukkig kan een enkele verandering, zoals rolgordijnen, net zoveel verschil maken als veel geld uitgeven aan nieuwe meubels in een thuiskantoor.

Een goed ingericht kantoor zorgt voor een goede creativiteit, efficiëntie en concentratie

Vraag je je weleens af waarom het moeilijker is om geconcentreerd te werken als je thuis werkt? De werkomgeving kan de reden zijn en je raamdecoratie heeft daarop een grote invloed. Gooi jouw oude raambekleding voor je thuiskantoor weg en installeer nieuwe gordijnen als je de onderstaande factoren in overweging hebt genomen. Je zult verrast zijn door de verandering die het zal brengen in je creativiteit, efficiëntie en concentratie.

Kleuren kunnen van grote invloed zijn op een (werk) omgeving

Creëer een ontspannen sfeer in jouw thuiskantoor waar het fijn in werken is, door te kiezen voor aantrekkelijke en functionele gordijnen. Kleuren kunnen een grote invloed hebben op onze stemming. Ze beïnvloeden onze productiviteit, concentratie en creativiteit. Daarom is het belangrijk om kleuren te kiezen die rustgevend en inspirerend zijn. Blauw is bijvoorbeeld ontspannend, groen is fris, geel is positief en wit is vredig.

Houdt met deze zaken rekening bij het kiezen van het type stof

Kies duurzame stoffen die gemakkelijk kunnen worden schoongemaakt en onderhouden. Denk daarbij aan katoen en linnen. Vooral deze drie zijn enkele van de beste stoffen om te overwegen voor raam gordijnen voor thuiskantoren, omdat ze minder onderhoud nodig hebben dan andere gordijnstoffen zoals zijde en fluweel. Maak ze indien nodig droog en stofzuig ze met een opzetborstel om te voorkomen dat stof zich ophoopt in de plooien.

Drukke patronen zijn meestal geen goed idee

Het is een kleinigheidje, maar bloemen- of bladafdrukken op je gordijnen kunnen je afleiden van dat rapport dat je aan het eind van de dag moet schrijven. Je kunt beter kiezen voor gordijnen in effen kleuren en patronen, en juist de motieven weglaten, om ramen een uniforme en rustige uitstraling te geven.

Raamdecoratie als isolatie

Volgens een onderzoek kunnen schommelingen in de temperatuur de efficiëntie op de werkplek ernstig beïnvloeden. Daarom is het belangrijk om een ​​comfortabele temperatuur te behouden om die productiviteit niet te beïnvloeden. Kies bij het kiezen van de juiste raambekleding voor jouw thuiskantoor dan ook voor isolerende gordijnen, het liefst met een thermisch reflecterende achterkant. Deze houden de ruimte in de zomer koel en laten de warmte niet ontsnappen in de winter. Het resultaat is een comfortabele werkomgeving omdat de temperatuur makkelijker te regelen is en stabiel blijft.

Wat zijn de kosten van raamdecoratie in je thuiskantoor?

Kwalitatieve raamdecoratie hoeft niet duur te zijn. Veel gordijn winkels on- en offline verkopen betaalbare raamdecoratie op maat. Vraag offertes aan van verschillende winkels om te beslissen welke bij jouw behoeften past en binnen het budget blijft.

Bij twijfels over de juiste raamdecoratie voor jouw thuiskantoor, raadpleeg dan experts voor hulp bij het kiezen daarvan. Zij zijn op de hoogte van prijs, kwaliteit, stijl en veelzijdigheid en kunnen je goed op weg helpen!

Previous «
Next »