• Homepage
  • >
  • Personeel
  • >
  • Hoe kun je er voor zorgen dat nieuw personeel zich snel thuisvoelt in de organisatie?

Hoe kun je er voor zorgen dat nieuw personeel zich snel thuisvoelt in de organisatie?

  • Rogier
  • oktober 8, 2019
  • Comments Off
onboarding app

Intensieve begeleiding nieuwe collega’s is vaak lastig te realiseren

Het is een heikel aandachtspunt in veel bedrijven, op kantoor en binnen de overheid: hoe zorg je ervoor dat nieuwe medewerkers zich snel thuis voelen in jouw organisatie? Tijd en ruimte om een collega vrij te stellen voor intensieve begeleiding van een of meer nieuwe collega’s, is vaak schaars of zelf helemaal niet beschikbaar. Laat staan dat je als bedrijfsleider, manager of CEO zelf gelegenheid hebt om nieuwe personeelsleden goed in te werken. Gelukkig zijn er enkele slimme trucs om nieuwkomers in jouw bedrijf een goede start en daarmee een goed gevoel te geven, als ze bij jouw onderneming aan de slag gaan. Met onderstaande tips help je jouw nieuwe collega’s om een goede start op de werkvloer te maken en zich meteen lekker te voelen! Zo bind je nieuw personeel op een tactische manier voor langere tijd aan jouw organisatie.

Kies voor een onboarding programma en bespaar geld

Een recent fenomeen dat helpt om nieuw collega’s te laten integreren in jouw onderneming, is het zogenoemde onboarding programma, dat werkt via een onboarding app. Een onboarding app betekent letterlijk een ‘aan boord applicatie’, die jouw (aanstaande) medewerker op zijn of haar telefoon kan installeren en die hem of haar helpt om snel in jouw bedrijf in te groeien en gewend te raken. Een van de meest bekende onboarding programma’s is die van TinQwise. Deze app biedt je als werkgever de mogelijkheid om nieuwe collega’s al voordat ze beginnen wegwijs te maken in jouw bedrijfscultuur. Het grote voordeel? Je bindt nieuwe medewerkers direct aan jouw onderneming, waardoor je uiteindelijk flink wat geld kunt besparen. Werknemers die maar kort bij een bedrijf werken, kosten handen vol geld omdat ze ingewerkt moeten worden. Via een onboarding app zorg je voor loyaliteit, tevredenheid en help je jouw personeel om snel te excelleren.

Wat is er zoal mogelijk met een onboarding applicatie?

Al voordat jouw nieuwe collega begint op de werkvloer, kun je in het onboarding programma anticiperen op zijn of haar komst. Een onboarding app kan het nieuwe personeelslid voorzien van informatie en to do’s die verduidelijken, enthousiasmeren en eventuele spanning wegneemt. Dit alles om het nieuwe personeelslid zo goed mogelijk voor te bereiden en te begeleiden. Zo kun je er praktische zaken in verwerken over bijvoorbeeld systemen en locaties binnen het bedrijf. Of informatie over de cultuur, processen, manuals en richtlijnen van een organisatie.  Het uiteindelijke doel is om nieuwe collega’s sneller het gevoel te geven dat ze in in de cultuur van het bedrijf passen. Dat ze zich veiliger kunnen bewegen en zich zelfverzekerder voelen over hun bijdrage binnen de organisatie. 

Previous «
Next »