Manieren om de productiviteit binnen je bedrijf te verhogen

  • Rogier
  • januari 31, 2023
  • Comments Off
productiviteit binnen je bedrijf te verhogen

Het kan moeilijk zijn om de productiviteit in een bedrijf te verbeteren. Onderstaande eenvoudige tips kunnen je helpen productiever te zijn zonder een enorme inspanning te moeten leveren. We hebben enkele van de beste strategieën gevonden die je kunt implementeren om productiever te worden, maar het is belangrijk om deze tips niet als hacks te zien. Er is geen hack om productiever te worden; er zijn alleen nieuwe gewoonten die we kunnen implementeren om te proberen betere, efficiëntere werknemers te hebben. Door een aantal van deze gewoonten in te zetten, zet je de juiste stappen om productiever te worden binnen je bedrijf.

Creëer een werkruimte die schoon, comfortabel, decoratief en vrij van afleiding is.

Het kan handig zijn om korte pauzes te nemen, te bewegen en van locatie te wisselen, wat muziek op te zetten, te mediteren en te lunchen met je collega’s. Maak dagelijkse doelen en takenlijsten om prioriteiten te stellen en de taken efficiënt te delegeren. Deze blog is bedoeld voor iedereen die de productiviteit op de werkplek wil verbeteren!

De werkruimte

Neem aan het begin van elke dag even de tijd om de werkruimte te ordenen en op te ruimen. Een opgeruimde omgeving helpt je helderder te denken en betere resultaten te behalen. Door de ruimte op te ruimen en te organiseren, kun je de productiviteit aanzienlijk verhogen en de tijd die je besteedt aan het zoeken naar items beperken.

Voeg kleuraccenten en planten toe

Kleur kan de hele dag door een groot effect hebben op je humeur en productiviteit. Zo kan blauw een rustgevend gevoel geven en je helpen focussen, terwijl rood geweldig kan zijn voor werk dat nauwkeurigheid en aandacht voor detail vereist. Planten kunnen mensen ook helpen zich te concentreren: uit een onderzoek blijkt dat werknemers die in hun werkruimte aan planten werden blootgesteld, zich minder gestrest en productiever voelen.

de productiviteit binnen je bedrijf te verhogen

Versier je werkruimte

Naast het toevoegen van wat kleur en planten aan de werkruimte, kan het decoreren van je bureau met een paar persoonlijke spullen je helpen om je meer ontspannen te voelen, wat je productiviteit kan verhogen.

Doe de minst populaire taken eerst

Iedereen heeft minstens één taak op de takenlijst die steeds wordt uitgesteld. Die taak is eigenlijk degene die je als eerste moet voltooien. In plaats van te wachten tot het laatste moment om deze te doen. Je andere taken zullen in vergelijking minder intimiderend lijken en je zult je de hele dag niet meer druk maken over die ene taak, waardoor je over het algemeen productiever wordt.

Prioriteer en delegeer de andere taken

Je focus moet eerst naar de belangrijkste taken gaan, dus denk na over alles wat je doet en hoe cruciaal of triviaal elk ding is. Als je kunt, leg dan de taken met lage prioriteit opzij en bedenk een plan om ze te delegeren of uit te besteden, zodat je meer tijd kunt besteden aan de dingen die meer waarde toevoegen aan je functie en het bedrijf.

Manieren om de productiviteit binnen je bedrijf te verhogen

Schakel e-mail meldingen uit

In plaats van elke e-mail te lezen wanneer deze in de inbox terechtkomt, kun je proberen de meldingen uit te schakelen en berichten alleen met vaste tussenpozen te controleren. Waarom? Constante e-mailwaarschuwingen die op je telefoon of desktop verschijnen, kunnen de focus verbreken. Gemiddeld duurt het 64 seconden voordat iemand is hersteld van een onderbreking door een e-mailmelding!

Previous «
Next »