Relatiegifts anno 2019: wel of niet doen? (3 tips)

  • Kwaliteit
  • mei 15, 2019
  • Comments Off
matrijs

Het is altijd een goed idee om je relaties iets te geven om ze te bedanken. Vooral als ze het niet verwachten, zullen ze er extra blij mee zijn.

Als je niet zeker weet of je je klanten zo en nu en dan moet bedanken voor hun vertrouwen en loyaliteit en hoe je dat budgetvriendelijk moet doen, dan heb je wellicht wat aan deze drie tips:

1. Bedanken is een goed idee

Mocht je nog twijfelen over het nut van relatiegifts, weet dan dat je hiermee klanten laat zien dat je hun vertrouwen waardeert en dat je blij met hen bent. Je hebt al veel gegeven, maar met een blijk van waardering kan je ook echt laten zien dat het je iets kan schelen.

2.Maak er geen reclame van

Misschien heb je al vaak gehoord dat relatiegifts geen reclame zijn. Toch geven veel bedrijven hun klanten nog altijd geschenken met hun eigen naam en logo erop. Dat is geen geschenk. Het is een marketing truc. Alleen als je een zinloos geschenk geeft, kun je je logo erop laten zetten. Op die manier zal degene die de vuilnis ophaalt, in ieder geval weten van wie het was.

3.Maak het persoonlijk

Je wil niet dat je bedankje in de prullenbak belandt omdat deze op alle andere presentjes lijkt of onpersoonlijk is. Je wilt ook niet dat je geschenken uitstralen dat je wanhopig op een opdracht zit te wachten. Ook wil je niet schreeuwerig overkomen. Je wil dat je gebaar attent en persoonlijk is.

Een mooie manier om het persoonlijk te maken, is het bedrukken van zakelijke geschenken. Je kunt dan niet alleen de naam en het logo van je klant erop laten zetten, maar zelfs die van zijn of haar partner en kinderen. Dan krijgt een geschenk ook echt waarde voor je relatie.

Previous «
Next »