Op zoek naar een broker?

  • Kwaliteit
  • mei 1, 2020
  • Comments Off
broker

Ben je op zoek naar een broker? Een broker is als het ware een tussenpersoon tussen jou en de beurs of de handel. De broker zorgt er namelijk voor dat jij kunt beleggen, het geeft je toegang tot de handel. Of je nu gebruik maakt van beleggingsfondsen, turbo’s, cfd of obligaties, een broker is nodig. De financiële instelling is gespecialiseerd in de handel in effecten. Via een broker kun je super snel orders plaatsen op allerlei beurzen over de hele wereld.

Kosten

Het kost geld om een broker in te zetten. Zij bieden namelijk een platform aan waar je gebruik van mag maken, die beheert wordt en waar je servicekosten voor moet betalen. Daarnaast zitten er mensen die constant de beurzen en koersen in beeld brengen voor jou als belegger. En er kunnen transactiekosten gerekend worden. Stap je over naar een andere broker? Ook daarvoor kan geld in rekening gebracht worden. Doe je voor een half jaar niets aan beleggen? Dan kan een broker er voor kiezen om inactiviteitskosten in rekening te brengen. Dit zijn voorbeelden van kosten die een broker in rekening kan brengen, maar dat hoeft niet. Zorg dus altijd dat je een paar brokers met elkaar vergelijkt: hoeveel krijg je voor je geld en wat heb je nodig en wat niet?

Diensten

Brokers kunnen verschillende diensten aanbieden. Naast de toegang tot de handel, het plaatsen van orders op allerlei beurzen over de hele wereld, kunnen er ook educatiemogelijkheden aangeboden worden. Beleggen is namelijk niet heel makkelijk en er valt altijd wel wat bij te leren. Wil je realtime inzicht in wat koersen doen? Wil je gebruikmaken van spoedoverboekingn? Wil je meedoen aan aandeelhoudersvergaderingen? Het kan allemaal, kijk dus ook hier voor jezelf wat je belangrijk vindt en wat je dus zoekt bij een broker.

Vergelijken

Kosten vergelijken én diensten vergelijken van brokers? Hoe bewaak je het overzicht? Daar zijn gelukkig verschillende platforms voor. Zo ook broker24.nl, daar zetten ze precies op een rijtje wat een broker aanbiedt en voor welk geld. Zo kun je verschillende brokers met elkaar vergelijken op de eisen die jij stelt!

Broker24.nl, het platform waar je alles komt te weten over beleggen

Previous «
Next »