Coil vervangen van uw e-smoker? Zo werkt het!

  • Kwaliteit
  • oktober 2, 2020
  • Comments Off
vapen

Het leven van een e-smoker gaat niet bepaald over rozen. Aroma’s die met elkaar gemengd moeten worden, e-liquids moeten tijdig bijbesteld worden en de coil vervangen: het kan soms een vervelende rits aan klusjes zijn. Vooral het vervangen van de coils kan een knap lastig karweitje zijn. Want hoe werkt het eigenlijk? En waar moet u op letten? In dit blog proberen we dat stap voor stap zo goed mogelijk uit te leggen. 

Is het noodzakelijk om de coil te vervangen?

Het is niet altijd noodzakelijk om de coil direct te vervangen. Soms is het ook voldoende om de verdamper schoon te maken. Dit doet u door dit onderdeel los te koppelen van het geheel en de dampresten te verwijderen met lauw water. Pure alcohol kan overigens ook. Let wel op dat u de coil  een dag laat drogen.

Hoe vaak moet ik de coil vervangen?

Schoonmaken kan dus voldoende zijn, maar verkijk u er niet op hoe frequent u een nieuwe coil moet plaatsen. Regelmatige rokers doen er goed aan om de hun e-smoker iedere 1 à 3 weken te voorzien van een nieuw exemplaar verdamper. Hoe u dit proces in goede banen kunt leiden, zullen we u uitleggen. 

De coil vervangen

Er zijn heel veel verschillende soorten e-smokers op de markt, dus de verschillende stappen die u moet volgen kunnen afwijken. Toch gaat het er in de meeste gevallen hetzelfde aan toe.

1. Koppel de clearomizer los van de e-smoker. Het tankje van uw elektronische sigaret heet de clearomizer en begeeft zich tussen de driptip en coil. U draait de clearomizer los door de boven- en onderzijde in tegengestelde richting te draaien. 

2. Maak de clearomizer leeg. Heeft u het tankje niet helemaal leeggemaakt tijdens het dampen, dan kan het een behoorlijke smeerboel worden. 

3. De coil eraf halen. Dit gaat helaas niet zo eenvoudig als de eerste stap. Vaak is de coil vastgemaakt met een ijzerdraadje, waardoor u er niet in gaat slagen zonder een schroefdraaier. Nadat u de oude verdamper verwijderd heeft, kunt u de nieuwe coil plaatsen. 

Previous «
Next »