Waar je op moet letten bij de groei van je bedrijf

  • Rogier
  • januari 20, 2021
  • Comments Off
bedrijf laten groeien

Als ondernemer ben je natuurlijk ambitieus ingesteld. Je wilt met je bedrijf verder groeien en dit altijd op de juiste manier. Groei klinkt natuurlijk super leuk en biedt een hoop mooie kansen, maar vergeet niet dat groei ook risico’s met zich meebrengt. Weet je hier niet goed mee om te gaan? Dan kun je mogelijk failliet gaan en in de schulden belanden. Voordat je je volledig focust op de groei van je bedrijf is het daarom belangrijk alle zaken goed in kaart te brengen. 

Risico’s en kansen in kaart brengen 

Zoals hierboven benoemd brengt de groei van een bedrijf risico’s met zich mee. Wees hierop voorbereid. Natuurlijk kan het weleens voorkomen dat er onverwacht iets gebeurt, maar door risico’s goed in kaart te brengen weet je eerder hoe je hierop moet inspelen. Risico’s kunnen een grote financiële schade brengen en dit wilt niemand. Om risico’s als ziek, arbeidsongeschikt personeel, een klant die de kosten niet kan betalen en meer te dekken is het goed om verzekerd te zijn. Zo kun je namelijk veel risico’s dekken.

De kosten en werkzaamheden worden meer 

Bij de groei van een bedrijf heb je ook te maken met hogere kosten en meer werkzaamheden. Je komt op een gegeven moment tot een punt dat je moet kiezen meer personeel aan te nemen of werkzaamheden als klantenservice uitbesteden. Kijk altijd eerst naar de werkzaamheden die meer worden en ga dan kijken welke keuze beter bij je past. Zaken als klantenservice en marketing kun je vaak beter uitbesteden. Breng ook alle kosten in beeld en kijk op welk vlak het mogelijk is te bezuinigen. Indien dit nergens mogelijk is, is het belangrijk om te kijken hoe je meer winst kunt behalen en efficiënter te werk kunt gaan. 

Wat te doen bij valkuilen 

Zoals iedere ondernemer, zal ook jij vast een keer te maken hebben met een probleem. Voor de een is het een klein probleem en voor de ander groter. Probeer je als ondernemer goed te blijven ontwikkelen. Zo kun je vooraf al vaak aan zien komen wat voor problemen er kunnen ontstaan. Door ook goed contact te houden met het personeel kun je nog beter weten wat er op de werkvloer gebeurt. Valkuilen oppakken en zo veel mogelijk vermijden betekent veel meer dan alleen risico’s in kaart brengen. Denk aan interne relaties en waar het beter kan.

Previous «
Next »