• Homepage
  • >
  • Overig
  • >
  • Hoe belangrijk zijn 3D printers voor de industrie?

Hoe belangrijk zijn 3D printers voor de industrie?

  • Kwaliteit
  • januari 7, 2022
  • Comments Off
3d printen

De voordelen van 3D printen voor de industrie

Ben jij benieuwd hoe belangrijk 3d printen voor de industrie is? De komst van het 3D printen en de technieken die hiervoor gebruikt worden, zorgde voor nieuwe kansen voor de maakindustrie met betrekking tot de productiesnelheid, de productontwikkeling en de kostenreductie. De mogelijkheden die 3D printers te bieden hebben, zijn per sector verschillend en zijn voor verschillende branches erg interessant. Hoe dit precies zit? In dit artikel in samenwerking met PLM Solutions vertellen wij je wat de voordelen van 3d printen voor de industrie zijn en de rol die 3D printen steeds meer aanneemt in de maakindustrie. Lees snel verder voor meer informatie en ontdek de voordelen van 3D printen voor de industrie.

Voordelen 3D printen voor de industrie

3D printen heeft diverse voordelen te bieden die verschillen per industrie. Echter zijn er voordelen die overkoepelend zijn, waar velen dan ook van profiteren. Zo zorgt 3D printen voor onder andere:
– Minder verspilling van materiaal, omdat het materiaal ten volle benut wordt
– Minder kosten, ook omdat het materiaal geheel wordt gebruikt en je minder oplages maakt
– Reductie van de productietijd, omdat 3d printen een stuk sneller gaat
– Vormvrijheid, omdat je iedere gewenste vorm kunt creëren met de 3D printer
Een van de grootste voordelen van 3D printen is de vormvrijheid. Er zijn geen grenzen meer op het gebied van ontwerpen, waardoor de engineer zijn creativiteit geheel kan inzetten om via deze wijze een uniek en optimaal product te ontwerpen voor de markt.

Een steeds grotere rol in de maakindustrie

3D printen zal tevens een steeds grotere rol in de maak- en ontwerpindustrie gaan spelen en zorgt er steeds meer voor dat er functionele producten geproduceerd worden. Er wordt dan ook veel over Additive Manufacturing gesproken in diverse industrieën. Dit is ook wel een verzamelnaam voor 3D printing, rapid manufacturing en Prototyping. Er wordt hierbij van diverse 3D printtechnieken gebruik gemaakt, waaronder selective laser melting, HP Multijet Fusion, Selective laser sintering, Multijet printing, Binder Jetting en Stereolithography. Al deze technieken worden in diverse sectoren ingezet, waaronder de automotive, medische sector, de machinebouw, de metaalindustrie, de voedingsindustrie en de luchtvaart. 3D printen is dan ook het ontwerpen en produceren van de toekomst en daarmee steeds belangrijker voor de industrie.

Wil je meer weten over 3D printing of wil je hier advies over? Bekijk ook eens Product Lifecycle Management solutions voor meer informatie over 3D printen in de industrie.

Previous «
Next »