Kabels wegwerken op kantoor

  • Kwaliteit
  • januari 16, 2020
  • Comments Off

De hoeveelheid apparatuur lijkt alleen maar toe te nemen op kantoor. Dit betekent dus ook dat de hoeveelheid kabels alleen maar verder toeneemt. Die kabels kunnen niet zomaar over de vloer lopen of langs de muur hangen. Dit ziet er niet mooi uit. Bovendien kan het voor gevaarlijke situaties zorgen. In dat opzicht is het goed om te weten hoe dit het best opgelost kan worden. Er zijn voldoende methoden om de draden allemaal netjes weg te werken. De volgende opties zijn voor je beschikbaar.

Het gebruik van kabelgoten

De gemakkelijkste manier om alle kabels aan het zicht te onttrekken, is door kabelgoten te gebruiken. Die zijn mooi op de muur en langs de plint te plakken of te schroeven. De kabels die wat langer zijn, passen hier mooi in. Let wel even op de juiste maat van de goot. Er moeten immers wel voldoende draden in passen. Ook is het mogelijk om meerdere goten naast elkaar te plaatsen, als is dit minder mooi voor het geheel. Probeer dat dus wel te voorkomen waar mogelijk.

Gebruik van clips en binders

Een andere optie is het gebruik van clips en binders. Dit zijn vaak kleine klemmen met een schroef of spijker eraan. Die kan je dan in de muur slaan of schroeven. Vervolgens kan je de kabels eraan klemmen of binden. De kabels zijn, in tegenstelling tot de kabelgoot, nog wel in het zicht. Ze liggen echter niet langer in de weg en worden veilig langs de muur weggevoerd van het beginpunt naar het eindpunt. Dit is een gemakkelijke oplossing tegen lage kosten die goed werkt in veel situaties.

Het gebruik van supersterke lijm

Een kabel heeft vrijwel altijd een mantel. Dit brengt als voordeel met zich mee dat er ook super sterke lijm op te gebruiken is. Je kunt de kabels dan bijvoorbeeld op het snijpunt van twee muren of een muur en het plafond in de hoek plakken. De kabel kan je dan mee verven in de juiste kleur. Dit is vooral een goed idee wanneer je met slechts één, of een beperkt aantal kabels te maken hebt. Die kan je dan in de hoeken in de direct omgeving plakken.

Gebruik de ruimte die beschikbaar is

Tot slot is het nog een mogelijkheid om de ruimte die beschikbaar is te benutten. Dat kan bijvoorbeeld door een verlaagd plafond in een kantoor te leggen. Boven het plafond kunnen dan de kabels gemakkelijk worden weggewerkt. Het plafond hoeft daar ook niet heel laag voor te liggen. Zolang er maar genoeg ruimte is om alle kabels er kwijt te kunnen. Vaak is het wel slim om ze desondanks boven het nieuwe plafond bijeen te binden of in een goot weg te werken. Zo liggen ze veiliger opgeborgen.

Previous «
Next »